ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA 

Ova Pravila o privatnosti, u okviru definicije zaštite osobnih podataka, uređuju prikupljanje, skladištenje i korištenje osobnih podataka koje je prikupio ELES, d.o.o. od Vas, kada koristite web stranicu www.sincrogrid.eu/hr/.

ELES, d.o.o. poštuje Vašu privatnost i obvezuje se na zaštitu osobnih podataka prikupljenih putem svog online informacijskog sustava. Takvi osobni podaci su zaštićeni i ne dijele se s trećim stranama ili koriste u druge svrhe, bez Vašeg pristanka. Online informacijski sustav također pruža poveznice na vanjske web stranice koje nisu izravno povezane s našom tvrtkom, te ELES, d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za zaštitu podataka u odnosu na takve web stranice.

ELES, d.o.o. obvezuje se poduzeti sve što je u njegovoj moći da zaštiti podatke i privatnost posjetitelja svoje web stranice.

ELES, d.o.o. primjenjuje kvalitetne tehničke i organizacijske postupke kako bi zaštitio prikupljene podatke, osigurao odgovarajuću uporabu, spriječio neovlašteni pristup ili otkrivanje te održao točnost navedenih podataka. Ipak, usprkos svim sigurnosnim mjerama i sigurnosnim komunikacijskim protokolima, ELES, d.o.o. ne može nužno spriječiti moguću zlouporabu informacija od neovlaštenih trećih strana putem interneta.

 

Vlasnik, kontrolor i administrator osobnih podataka

Definicija "vlasnika internetske stranice" i "kontrolor ili administrator osobnih podataka (administrator)" u smislu Uredbe o općoj zaštiti podataka (GDPR) i primjenjivog Zakona o zaštiti podataka u Sloveniji jest:

ELES, D.O.O.
Hajdrihova 2 
1000 Ljubljana, Slovenija

T: + 386 (0)1 474 30 00
F: + 386 (0)1 474 25 02
E: info@eles.si

 

Korisnici i web stranica

Korisnik: Korisnik web stranice je svaka osoba koja, kao posjetitelj, koristi web stranicu

Web stranica: Korisnik ELES, d.o.o. web stranice je svaka osoba koja kao posjetitelj koristi web stranice www.sincrogrid.eu.

 

Osobni podaci: prikupljanje i svrha obrade podataka

ELES, d.o.o. ne prikuplja lako identificirajuće osobne podatke (npr. ime, e-mail, itd.) s web stranice.

Web stranica može automatski prikupiti određene informacije o računalnom hardveru i softveru korisnika. Osobni podaci (samo IP adrese) prikupljeni tijekom posjeta web stranici pohranjeni su u anonimnom obliku i kao takvi nisu izravno povezani s korisnicima. Ti se podaci isključivo koriste za pružanje općih statističkih podataka o korištenju web stranice. Ovi se podaci prikupljaju putem kolačića. Korištenje kolačića, njihovu administraciju i brisanje, dodatno je opisano u povezanom tekstu.

 

Pristanak

Korištenjem ove web stranice slažete se s ovim Pravilima o privatnosti i upotrebom kolačića koji će biti postavljeni na vaše računalo ili mobilni uređaj.

 

Razdoblje čuvanja podataka

Podaci prikupljeni od strane administratora web stranice zadržavaju se za korištenje u skladu s uvjetima i svrhama navedenima u ovim Pravilima o privatnosti.

 

Vaša prava

U skladu s važećim zakonom i Uredbom EU za opću zaštitu podataka (GDPR), Vi imate pravo pristupa, izmjene, brisanja (pravo na zaborav) i otpreme vaše podatke te ograničavanja obrade Vaših podataka te pravo prigovora u bilo kojem trenutku.

Ukoliko želite  ostvariti bilo koje od svojih prava ili uložiti formalnu žalbu u vezi s načinom na koji je ELES obradio Vaše osobne podatke, možete nas kontaktirati slanjem pisane obavijesti ELES, doo, Hajdrihova 2, 1000 Ljubljana te na e-mail adresu info@eles.si. Vaš će zahtjev biti analiziran i obrađen u skladu s GDPR-om.

 Ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka krši primjenjive zakone o zaštiti podataka, možete podnijeti žalbu nadležnom državnom tijelu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, fax: 01 230 97 78, e-mail: gp.ip@ip-rs.si).

 

KOLAČIĆI NA WEB STRANICI

Što je kolačić?

Kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na korisničkom računalu. Poslužitelj postavlja informacije koje sadrži kolačić, a poslužitelj ga može koristiti svaki put kad korisnik posjeti web stranicu. Kolačić se može smatrati identifikacijskom karticom korisnika interneta, koja navodi web stranicu kada se korisnik vratio. To omogućuje poslužitelju da dostavi stranicu prilagođenu određenom korisniku, ili sama stranica može sadržavati skriptu koja prepoznaje podataka u kolačiću i tako može prenijeti informacije jednog posjeta web stranici (ili povezanoj web stranici) na drugu.

 

Koja je svrha kolačića?

Kolačići čine interakciju između korisnika i web stranica bržom i jednostavnijom. Bez kolačića, web stranici bi bilo jako teško dopustiti posjetitelju da napuni košaricu za kupnju ili da zapamti korisničke postavke ili pojedinosti o registraciji za budući posjet. Web-stranice koriste kolačiće uglavnom zbog uštede vremena te čine pregledavanja učinkovitijim i ugodnijim. Web stranice često koriste kolačiće radi prikupljanja demografskih podataka o svojim korisnicima.

Kolačići omogućuju web stranicama praćenje svojih navika web surfanja i njihovo profiliranje u marketinške svrhe (na primjer, koji su proizvodi ili usluge interesantni i prikazivanje ciljanih oglasa). Vrijeme isteka kolačića može se postaviti prilikom stvaranja kolačića. Prema zadanim postavkama kolačić se uništava kada je trenutni prozor preglednika zatvoren, no može se nastaviti i nakon toga u proizvoljno određenom vremenu.

 

Popis kolačića koji se koriste na ovoj web stranici:

Kolačić Trajanje Opis
EuCookieLaw 1 godina Pamti postavke pravila pristanka za kolačiće
.ASPXANONYMOUS Sesija Identificira sesiju posjeta korisnika
dnn_IsMobile Sesija Je li korisnik na mobilnom uređaju
Google Analytics
_utma 2 godine Google Analytics anonimno prati upotrebu web stranice. Kolačić je postavljen ili ažuriran na bilo kojoj posjećenoj stranici.
_utmb 30 minuta Google Analytics anonimno prati upotrebu web stranice. Kolačić je postavljen ili ažuriran na bilo kojoj posjećenoj stranici.
_utmz 6 mjeseci Google Analytics anonimno prati upotrebu web stranice. Kolačić je postavljen ili ažuriran na bilo kojoj posjećenoj stranici.
_utmc Sesija Google Analytics anonimno prati upotrebu web stranice. Kolačić je postavljen ili ažuriran na bilo kojoj posjećenoj stranici.

 

Pomoću kolačića na našoj web stranici ne prikupljamo vaše osobne podatke i ne možemo naštetiti vašem računalu, pametnom telefonu ili tabletu. Kolačići omogućuju našoj web stranici u radu i pomaže nam dizajnirati i izraditi korisničko iskustvo prilagođeno Vašim potrebama i očekivanjima.

 

Sporazum

Korištenjem ove web stranice slažete se s upotrebom kolačića koji će biti postavljeni na vaše računalo ili mobilni uređaj.

 

Što učiniti ukoliko ne želite postaviti kolačiće

Korisnici mogu postaviti svoje preglednike uređaja da prihvate sve kolačiće, da ih obavijesti kada se izda kolačić ili ne primaju kolačiće u bilo kojem trenutku. Ako želite, moguće je blokirati neke ili sve kolačiće ili čak izbrisati već postavljene kolačiće. Posljednje od navedenog znači da određene prilagođene značajke ne mogu biti pružene korisniku i sukladno tome korisnik možda neće moći iskoristiti sve prednosti web stranice. Svaki je preglednik drugačiji, provjerite izbornik "Pomoć" svog preglednika da biste saznali kako promijeniti postavke kolačića. Ovdje možete onemogućiti praćenje Google Analyticsa.

 

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

ELES, d.o.o. se obvezuje  uložiti sve napore da osigura da su informacije na ovom web mjestu istinite i ažurirane. Međutim, ne preuzima nikakvu odgovornost za njihovu točnost, sveobuhvatnost niti štete nastale zbog njihove uporabe. Nadalje, ELES, d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu uzrokovanu informacijama sadržanim na ovoj web stranici. ELES, d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće viruse koji bi se mogli prenijeti s ove web stranice i preporučuje korisnicima da poduzmu odgovarajuće mjere opreza za skeniranje virusa prije preuzimanja s ove web stranice.

 

ELES, d.o.o. nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje ove web stranice, moguće netočnosti informacija, kao ni za eventualnu štetu uzrokovanu upotrebom netočnih ili nepotpunih informacija. ELES, d.o.o. ili bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u stvaranju ove internetske stranice nije odgovorna za bilo kakvu štetu koja proizlazi iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja informacija na ovoj web stranici ili zbog pogrešaka ili nedostataka u njenom sadržaju.

Zadržavamo pravo na usmjeravanje posjetitelja na druge web stranice i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj.

Za sve dodatne informacije ili ovlaštenja molimo da nas kontaktirate na:

ELES, d.o.o.
Hajdrihova ul. 2
1000 Ljubljana

T: 01 474 30 00 
F: 01 474 25 02 
E: info@eles.si

 

AUTORSKA PRAVA

Ovom web stranicom upravlja ELES, d.o.o., koji je također ekskluzivan vlasnik materijala koji se nalazi na ovoj web stranici (www.eles.si). Ovaj materijal može se koristiti samo u nekomercijalne svrhe, ali mora zadržati sve autorske i druge bilješke o vlasništvu. Zabranjena je svaka reprodukcija, distribucija ili druga uporaba ovog materijala.

Nadalje, ELES, d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih sadržaja.

 

PROMJENE PREMA POLITICI PRIVATNOSTI

Administrator zadržava pravo izmjene ili dopune pravila o privatnosti za korisnike web stranice u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti. Predlažemo da korisnici provjeravaju najnoviji datum općih uvjeta korištenja i njegovih izmjena prije korištenja web stranice.

 

VALJANOST

Pravila o privatnosti osobnih podataka na ovoj web stranici stupaju na snagu 8. lipnja 2018., a mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku.

 

Search